Over ons

Musici

 SeaSession: Ingrid, Quirijn, Anneke, Evert, Marijke, Sergei, Pauline

Ensemble SeaSession

Ingrid Geerlings – fluit
Marijke van Kooten – viool
Evert Weidner – hobo
Pierre Woudenberg – klarinet
Quirijn van Regteren Altena – contrabas
Pauline Post – piano
Pepe Garcia – slagwerk
Anneke Janssen – cello
Sergei Dovgaliouk – hoorn

SeaSession is een bevlogen kamermuziekensemble dat uitdagende muziek uit alle tijden speelt en samenwerkingen aangaat met toneel, film en beeldende kunst. Het ensemble heeft als doel hoogwaardig muziektheater te maken waarin onbekende meesterwerken worden gecombineerd met tekst, film en theater, in toegankelijke voorstellingen voor alle leeftijden. De hechte groep musici speelde jarenlang samen in het Schönberg Ensemble. Zij hebben SeaSession opgericht in 2011 met als drijfveer de gezamenlijke liefde voor onbekend repertoire, het samen kamermuziek maken en met dit repertoire een breed publiek aan te spreken. Het oprichtingsconcert van SeaSession vond plaats in de Appelloods in Den Haag. SeaSession maakte vervolgens 2 familievoorstellingen ism Theatergroep De Appel. In seizoen 2020/2021 maakte SeaSession furore met de voorstelling Circus Charms, een samenwerking met Frank en René Groothof. De landelijke pers én publiek waren unaniem juichend over de voorstelling, die voor uitverkochte zalen en op Festival De Parade speelde. Circus Charms werd beloond met 5 sterren in het NRC, stond in lijstjes als “De beste klassieke muziek van 2020” en geselecteerd voor het Nederlands TheaterFestival 2021. De voorstelling werd hernomen in 2021 en 2022 en werd totaal 55 keer gespeeld. In Circus Charms werden teksten van Daniil Charms gecombineerd met onbekende Russische avant-garde muziek van Mosolov, Deshevov, Babadjanjan, Zhivotov, Polovinkin en Shostakovich. Arrangementen waren van Valery Voronov en Pauline Post.
De nieuwe muziektheatervoorstelling De zus van Frida Kahlo – een muzikale Mexicoshow!, een samenwerking met poppen-theatermaker Servaes Nelissen, is momenteel in voorbereiding en te zien vanaf 24 maart 2023 in Nederlandse theaters. SeaSession speelt hierin onbekende werken van de Mexicaanse componisten Revueltas, Chavez, Nancarrow, en Mexicaanse songs en traditionals in arrangementen van Pepe Garcia en Pauline Post.

Eerdere projecten

Foto’s door Henry van Niel

WINTERSPROOKJE IN CONCERT 2011

Een familie-voorstelling ism Toneelgroep De Appel in het Appeltheater, met gebruik van het bestaande decor.

Een voorstelling waarin acteurs Aus Greidanus jr, Judith Linssen, Nadia Amin, Hugo Maerten, Bob Schwarze en Renee van Zinnicq Bergmann liederen, toneelstukken, sprookjes en sketches uit alle tijden ten gehore brachten, begeleid door ensemble SeaSession.
Regie David Geysen – Muziek: Schubert, Martin, Martinu, Schulhof

CIRCUS CHARMS

Een familievoorstelling met Frank en René Groothof, 55 voorstellingen in theaters en concertzalen door heel Nederland, Festival
De Parade en andere muziekfestivals.
Zie Pagina Circus Charms

WINTERSPROOKJE IN CONCERT 2012

Dezelfde formule als 2011, ook in het Appeltheater.

Met grotendeels dezelfde acteurs werd een programma gemaakt waarin Spaanse en Zuid-Amerikaanse klassieke en wereldmuziek de rode draad was.
Een variété-avond met kamermuziek, liederen, verhalen, sprookjes, sketches en dans.

Regie door acteurs en musici
Muziek: De Falla, Revueltas, Gardel