De zus van Frida Kahlo
een muzikale Mexicoshow

Muziektheater door SeaSession en
Servaes Nelissen
Eindregie: Marijn van der Jagt

MEXICO MEXIIIIHIIIICOOO!!!
In Mexico zijn de mensen niet bang voor de doden. Integendeel, het zijn geliefden waar elk jaar weer een groot feest voor wordt georganiseerd. Op de begraafplaatsen zijn de graven rijkelijk versierd met een krankzinnige hoeveelheid bloemen en flakkerende kaarsen, en overal wordt er voor en met de doden gedanst op opzwepende Mexicaanse muziek.

De voorstelling is een muzikale mozaïekvertelling over een muziekensemble en haar radicale bevlogen artistieke leider. Over zijn Mexicaanse roots. Over zijn inspiratie en verbeeldingskracht die zo groot is dat hij transformeert in Frida Kahlo en Conlon Nancarrow. Over zijn fantasieën, zijn reis naar Mexico en naar het hiernamaals. Over de Dia de los Muertos, Dag van de doden.


Muziekensemble SeaSession en Servaes Nelissen brengen in deze nieuwe variétévoorstelling verhalen, acts, liederen, live-animatie en heel veel rauwe, doorgedraaide, fantastische en spetterende Mexicaanse muziek. Met 9 muzikanten, 20 instrumenten, een op hol geslagen pianola, reusachtige papier-maché poppen, muurschilderingen en 30 dansende skeletten.

Een feestelijke voorstelling over de dood: Arriba Arriba!!!

Concept: SeaSession, Servaes Nelissen
Muziek, spel: SeaSession, Servaes Nelissen
Film/VJ: Sjeng Schupp
Eindregie: Marijn van der Jagt

Musici:
Marijke van Kooten – viool | Anneke Janssen – cello | Ingrid Geerlings – fluit | Evert Weidner – hobo
Pierre Woudenberg – klarinet | Sergei Dovgaliouk – hoorn, trompet I Quirijn van Regteren Altena – contrabas | Pepe Garcia – slagwerk I Pauline Post – piano

Productie: Stichting SeaSession
Publiciteit: Tia Schutrups, Alles voor de Kunsten

Speelperiode: maart/april/mei 2023
Boekingen: www.allesvoordekunsten.nl