Over ons

Musici

 SeaSession

Ensemble SeaSession

Ingrid Geerlings – fluit
Marijke van Kooten – viool
Evert Weidner – hobo
Pierre Woudenberg – klarinet
Anneke Janssen – cello
Quirijn van Regteren Altena – contrabas
Pauline Post – piano
Pepe Garcia – slagwerk
Sergei Dovgaliouk – hoorn

SeaSession is een bevlogen kamermuziekensemble dat uitdagende muziek uit alle tijden speelt en samenwerkingen aangaat met toneel, film en beeldende kunst. Het ensemble heeft als doel hoogwaardig muziektheater te maken waarin onbekende meesterwerken worden gecombineerd met tekst, film en theater, in toegankelijke voorstellingen voor alle leeftijden. De hechte groep musici speelde jarenlang samen in het Schönberg Ensemble. Zij hebben SeaSession opgericht met als drijfveer de gezamenlijke liefde voor onbekend repertoire, samen kamermuziek spelen en dit voor een breed publiek uit te voeren.

In seizoen 2020/2021 maakte SeaSession furore met de voorstelling Circus Charms, een samenwerking met Frank en René Groothof. De landelijke pers én publiek waren unaniem juichend over de voorstelling, die voor uitverkochte zalen en op Festival De Parade speelde. Circus Charms werd beloond met 5 sterren in het NRC, stond in lijstjes als “De beste klassieke muziek van 2020” en werd geselecteerd voor het Nederlands TheaterFestival 2021. De voorstelling werd hernomen in 2021 en 2022 en werd totaal 55 keer gespeeld. In Circus Charms werden teksten van Daniil Charms gecombineerd met onbekende Russische avant-garde muziek van Mosolov, Deshevov, Babadjanjan, Zhivotov, Polovinkin en Shostakovich. Arrangementen waren van Valery Voronov en Pauline Post.
De nieuwe muziektheatervoorstelling De zus van Frida Kahlo – een muzikale Mexicoshow!, een samenwerking met poppen-theatermaker Servaes Nelissen, is nog te zien tot 5 juni 2023 in 28 Nederlandse theaters. SeaSession speelt hierin onbekende werken van de Mexicaanse componisten Revueltas, Chavez, Ponce, Nancarrow, en Mexicaanse songs en traditionals in arrangementen van Pepe Garcia en Pauline Post.

 SeaSession

Eerdere projecten

CIRCUS CHARMS

Een familievoorstelling met Frank en René Groothof, 55 voorstellingen in theaters en concertzalen door heel Nederland, Festival De Parade en andere muziekfestivals.
Zie Pagina Circus Charms

Wintersprookje

WINTERSPROOKJE met De Appel, Foto’s door Henry van Niel