Over ons

Musici

 SeaSession: Ingrid, Quirijn, Anneke, Evert, Marijke, Sergei, Pauline

Ensemble SeaSession

Ingrid Geerlings – fluit
Marijke van Kooten – viool
Evert Weidner – hobo
Pierre Woudenberg – klarinet
Quirijn van Regteren Altena – contrabas
Pauline Post – piano
Pepe Garcia – slagwerk
Anneke Janssen – cello
Sergei Dovgaliouk – hoorn

SeaSession is een bevlogen kamermuziekensemble dat muziek uit alle tijden speelt en samenwerkingen aangaat met toneel, film en beeldende kunst. Het ensemble heeft als doel artistiek hoogwaardig muziektheater te maken en dit laagdrempelig aan te bieden voor publiek van alle leeftijden. De hechte groep musici speelde jarenlang samen in het Schönberg Ensemble. Zij hebben SeaSession opgericht in 2011 met als drijfveer de gezamenlijke liefde voor het onbekende repertoire, opgebouwd tijdens de Schönberg Ensemble-periode, het samen kamermuziek maken en de wens dit repertoire voor een breed publiek uit te voeren. Het oprichtingsconcert van SeaSession vond plaats in de Appelloods in Den Haag. SeaSession maakte vervolgens 2 familievoorstellingen ism Theatergroep De Appel. In 2020 maakte SeaSession furore met de voorstelling Circus Charms, een samenwerking met Frank en René Groothof. In Circus Charms worden teksten van Daniil Charms gecombineerd met onbekende Russische avant-garde muziek van Mosolov, Deshevov, Babadjanjan, Zhivotov, Polovinkin en Shostakovich. De nieuwe muziektheatervoorstelling De zus van Frida Kahlo – een muzikale Mexicoshow, een samenwerking met poppentheatermaker Servaes Nelissen, is momenteel in voorbereiding.

Eerdere projecten

Foto’s door Henry van Niel

WINTERSPROOKJE IN CONCERT 2011

Een familie-voorstelling ism Toneelgroep De Appel in het Appeltheater, met gebruik van het bestaande decor.

Een voorstelling waarin acteurs Aus Greidanus jr, Judith Linssen, Nadia Amin, Hugo Maerten, Bob Schwarze en Renee van Zinnicq Bergmann liederen, toneelstukken, sprookjes en sketches uit alle tijden ten gehore brachten, begeleid door ensemble SeaSession.
Regie David Geysen – Muziek: Schubert, Martin, Martinu, Schulhof;
arrangementen Pauline Post

WINTERSPROOKJE IN CONCERT 2012

met dezelfde formule, ook in het Appeltheater.

Met grotendeels dezelfde acteurs werd een programma gemaakt waarin Spaanse en Zuid-Amerikaanse klassieke en wereldmuziek de rode draad was.
Een variété-avond met kamermuziek, liederen, verhalen, sprookjes, sketches en tangodans.

Regie door de acteurs en musici zelf
Muziek: De Falla, Revueltas, Gardel;
arrangementen door Pauline Post en Bob Zimmermann